top of page

Vlaanderen voor Vrede

VOS Vlaamse Vredesvereniging komt op voor de idealen van het IJzertestament. 'Nooit meer Oorlog' in gedachte organiseert het tal van activiteiten en acties ten voordele van de vrede bij (internationale) conflicten.

Herdenkingscultuur

VOS neemt jaarlijks deel aan de Wapenstilstandsplechtigheden door heel Vlaanderen en organiseert zelf vaak een bijkomend aanbod op deze dag. 

Door de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken tracht VOS mee te bouwen aan een Herdenkings- en vredescultuur in Vlaanderen.

Educatieve projecten

VOS organiseert regelmatig lezingen, boekvoorstellingen en neemt deel aan activiteiten met betrekking tot (internationale) conflicten.

Tevens heeft de vereniging ook tentoonstellingen over internationale conflicten ter beschikking.

83247052_115043916555430_8892065144473911296_n.jpg

Armenië: Één eeuw na de genocide

Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebeurde er een grote genocide op de Armeniërs. Via deze tentoonstelling willen we de herinnering aan de Armeense genocide levendig houden.
Deze open wonde vormt nog steeds de basis voor dit bevroren conflict aan één van de uithoeken van Europa.

Klik hier als u de technische fiche wenst te bekijken ter ontlening van onze tentoonstelling.

Screenshot_1.jpg

Christendom in Irak

Streven naar vrede en zelfbeschikking in een federaal Irak. Anno 2014 slaan vele Iraakse christenen op de vlucht van terreurorganisatie IS,

Vier jaar na de inval van IS in Irak trok onderzoeksjournalist Jens De Rycke naar Noord-Irak om te zien wat de toestand is voor de Iraakse christenen ter plaatse en of zij nog een toekomst hebben in hun thuisland.

Klik hier als u de technische fiche wenst te bekijken ter ontlening van onze tentoonstelling.

Sociale Media

VOS plaatst sporadisch berichten op sociale media over internationale conflicten en gebeurtenissen die de Nationale media ontglippen.

bottom of page