top of page
avv-vvk transparant.png

Heldenhulde

VOS ontfermt zich over het funerair erfgoed van onze oudstrijders. Het vergaard peterschappen, knapt de graven op en organiseert educatieve activiteiten rond de personen die onder de Heldenhuldezerken te vinden zijn.

avv-vvk transparant.png

Onderhoud

Onze VOS vrijwilligers reizen heel Vlaanderen rond om peterschappen te verwerven van ons funerair erfgoed en dit te onderhouden. Bekijk alvast één video van onze opknapbeurten.

Herdenken

VOS Vlaamse Vredesvereniging vertelt de verhalen van zij die streden in de Groote Oorlog. De vereniging doet dit aan de hand van herdenkingsmomenten, berichten op sociale media en video reportages.

Onderzoek

VOS Vlaamse Vredesvereniging werkt aan een grote databank om alle Heldenhuldezerkjes in Vlaanderen in kaart te brengen.

Zelf meewerken?

Dat kan! Onze stafmedewerker en vrijwilligers hebben heel Vlaanderen opgedeeld in een tachtigtal regio’s. Vervolgens werden alle gemeentebesturen gevraagd waar zich juist alle kerkhoven op hun grondgebied bevinden. De volgende stap is de controle van al de kerkhoven. Ben jij bereid de kerkhoven in één van de regio’s te controleren, contacteer dan het secretariaat. Alle hulp is welkom!

Contactgegevens

VOS – Vlaamse Vredesvereniging Lange Leemstraat 26 2018 Antwerpen
info@vosnet.org 03/213.35.85

U wenst het project financieel te ondersteunen?

Registratiekosten, verplaatsingskosten, onkosten van vrijwilligers, drukwerk…
Zoals u ongetwijfeld weet: Koken kost geld! Indien u bereid bent ons project financieel te ondersteunen kan dat door te storten op het rekeningnummer BE48 0000 4900 7172 met vermelding 'Heldenhulde'.

bottom of page