Vredespoëzieprijs

Vredespoëzieprijs
  •   11/02/2017
  •   VOS

In het prachtige, historische kader van de Abt te Gent, mochten we zaterdag 11 februari 2017 diverse deelnemers en geïnteresseerden ontvangen voor de uitreiking van onze Vredespoëzieprijs.

De frisse, eigenzinnige vertelster Veerle Ernalsteen toverde uit iedere mouw tot de verbeelding sprekende verhalen. Of was u Sasuké en de binnenstebuiten-gekeerde hond al vergeten?!

Alvorens de namen van de laureaten bekend te maken, bracht jurylid Bruno de Laat het juryverslag te berde. Zo kwam de jury na het lezen van de inzendingen tot enkele vaststellingen, waaronder de huidige tijdssfeer en hoe we ons tegenwoordig verhouden ten opzichte van diverse vormen van communicatie.

Deze editie werd per categorie telkens één gedicht bekroond dat de verwachtingen van de jury benadert en waarin ze talent opmerken dat ze willen aanmoedigen:

f
Vertelster Veerle Ernalsteen

In de categorie scholieren (3de graad s.o.):
Margot Delaet (Heers, 6LWI) van Vioo handel&humaniora Borgloon

In de categorie volwassenen: 
Leo Stilma (Rotterdam)

Beide laureaten ontvingen geschenkbonnen en boeken. Onze partner Rodenbachfonds had overigens nog een bon te geef voor gratis deelname aan één van hun activiteiten.

Lut De Beul, bestuurder van Vlaamse Vredesvereniging VOS sloot het geheel af. Ze richtte een woordje van dank aan alle aanwezigen en betrokkenen en nodigde uit voor de receptie.

Ivan Saerens, uitbater van De Abt gaf daarvoor nog een korte, maar boeiende geschiedenis over het historische pand.

Het was ons een waar genoegen.

Graag tot de volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s?
Benieuwd naar de gedichten?

k
(v.l.n.r. juryleden Hugo Visser en Bruno de Laat, laureaten Margot Delaet en Leo Stilma, jurylid Jo Gisekin en juryvoorzitter prof. Frans-Jos Verdoodt)