De Grote Oorlog in muziek, woord en beeld

De Grote Oorlog in muziek, woord en beeld
  •   08/08/2018
  •   VOS

Beste VOSsen en sympathisanten,

Met enige trots stelt VOS Vlaamse Vredesvereniging ‘De Grote Oorlog in muziek, woord en beeld’ aan u voor. Dit beklijvend tweeluik over de Grote Oorlog onder leiding van dirigent Rik Ghesquière wordt weldra op drie symbolische locaties in Vlaanderen opgevoerd en zet ook in de Verenigde Staten, Nashville (Ten.) voet aan wal. Mis dit niet en reserveer uw tickets voor de opvoering in Lier, Sint-Niklaas of Ieper.

De Grote Oorlog in muziek woord en beeld

Moeder zonder meer

Verwacht bij Moeder zonder meer een ode aan dichters en schrijvers langs weerszijden van het front, geschreven door Luc Vanhauwaert. Aan zij die schreven en achterbleven. Van de Groote Oorlog en alle oorlogen die erop volgden. Acteur Frank Verdru laat die taal bezit van hem nemen op een compositie van Piet Swerts. Het werk is geschreven voor een ensemble met klarinetsolo van de begenadigde Eddy Vanoosthuyse.

Brieven van de ziel: Frontscènes uit de Grote Oorlog

De Brieven van de ziel: Frontscènes uit de Grote Oorlog, een compositie van Jurgen De Pillecyn, brengt authentieke teksten en brieven van de frontsoldaten tot leven. In eenvoudige woorden of verzen zien we het uitzichtloos lijden, de vernietiging van mens en landschap en voelen we het verlangen naar huis. Een instrumentaal ensemble geeft een muzikale evocatie van de teksten, ondersteund door kinderkoren die stem geven aan de kleinsten én hun vaders die op het front vochten.

Data, uren en locaties 

30.09.2018 – 15u.
Jezuïetenkerk, Lier, ingang Gasthuisvest 50, 2500 Lier
Tickets 

13.10.2018 – 20u.
Stadsschouwburg Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
Tickets 

24.11.2018 – 20.15u.
In Flanders Fields Museum Café, Grote Markt 34, Ieper
Tickets