De brede Vlaamse beweging steunt Oekraïne

De brede Vlaamse beweging steunt Oekraïne
  •   07/06/2022
  •   Werkgroep Ministerie Voor Vrede
Op dinsdag 7 juni bracht bestuurslid Nina Vermeiren namens VOS Vlaamse Vredesvereniging samen met een afvaardiging van de Vlaamse Volksbeweging en Vlinks een bezoek aan Ihor Vitenko.
Deze sinds 1999 in Vlaanderen wonende wondzorgverpleegkundige met Oekraïnse roots trok begin maart naar zijn land van herkomst om er gedurende twee maanden oorlogsgewonden te verzorgen in een veldhospitaal. In mei keerde hij terug naar Vlaanderen. Indien het conflict blijft aanslepen, vertrekt hij in september opnieuw naar het conflictgebied om er zijn werk verder te zetten. Zo wil hij cursussen organiseren voor verpleegkundigen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid in Oekraïne.
De brede Vlaamse beweging slaagde erin om in totaal 20.000 euro in te zamelen om de directe hulpverlening aan diegenen die het het dringendst nodig hebben te ondersteunen.
We zijn met reden fier op de hulp die we dankzij de gulle bijdragen van onze leden en sympathisanten konden en kunnen bieden aan de Oekraïnse oorlogsslachtoffers.
Vlaanderen is solidair met zij die het moeilijk hebben!
Foto's door Francis Bruyninckx.