Lezing met foto- tentoonstelling over de christenen in Irak

Lezing met foto- tentoonstelling over de christenen in Irak
  •   05/05/2020
  •   Jens De Rycke
Vier jaar na de inval van IS in Irak trok onderzoeksjournalist Jens De Rycke (’89) naar Noord-Irak om te zien wat de toestand daar is voor de Iraakse christenen en of zij nog een toekomst in hun thuisland hebben.

VOS Vlaamse Vredesvereniging heeft een tentoonstelling gemaakt van het materiaal dat Jens De Rycke op zijn reis naar Irak verzamelde. De tentoonstelling toont de huidige toestand van de verschillende christelijke gemeenschappen in (Noord) Irak.

Jens De Rycke studeerde internationale research journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, daar behaalde hij tevens een postgraduaat regionale focus: Arabische wereld & het Midden-Oosten. Hij reisde de afgelopen jaren in het door oorlog verscheurde Syrië door het gebied onder controle van de regering in Damascus, door Irak en Armenië. 

Mogelijk bij deze tentoonstelling

-Woord van toelichting tijdens de opening

-Lezing: gratis, excl. kilometervergoeding en de voorwaarde van boekenverkoop

Practica

13 tentoonstellingspanelen (formaat: 800x620mm)

13 schildersezels

Prijzen

€ 250,00 waarborg tentoonstelling (incl. gebruik schildersezels)

Voor de lezing vraagt de spreker enkel een kilometervergoeding en de voorwaarde dat hij er zijn boeken kan verkopen.

Transport van de tentoonstelling is gratis indien de organisator de tentoonstellingspanelen zelf komt ophalen en terugbrengen naar het VOS-secretariaat. Indien het VOS-secretariaat zorgt voor de levering en ophaling wordt een kilometervergoeding van € 0,3653/km (H/T) gevraagd.